Tim Coronel Dakar campagne: 3 miljoen views in 2 weken
januari 15, 2021

Vandaag eindigt “le Dakar’ in Jeddah. Loyal Influencers heeft Tim Coronel mogen helpen met content management op LinkedIn.

‘Sommige mensen gaan begin januari tijdelijk van LinkedIn af’ vertelt Lebbink, manager bij Loyal Influencers. ‘Het spijt ons, maar in bijna elke tijdlijn van LinkedIn in Nederland is de afgelopen 2 weken een bericht van of over Tim gekomen’ zegt hij met een brede grijns. ‘Dat is ons met zijn allen nu voor het 2e jaar op rij gelukt.’

 

 

‘Dit jaar hebben we 2 profielen van hem mogen helpen’ aldus Lebbink. ‘We hebben metingen gedaan en beide profielen draaien momenteel mee in de top 1000 van best lopende profielen binnen LinkedIn Nederland.’ Er zijn 8 miljoen profielen binnen LinkedIn Nederland. 

“Het leukste’ zijn grijns is inmiddels nog breder geworden ‘is dat het bijna vanzelf gaat. Tim is een ontzettend aimabele vent, Dakar een mega groot een internationaal event, en LinkedIn een krachtig platform. Tja, als je dan niet aan content marketing doet, laat je echt iets liggen’. 

‘We hebben iets van 8 a 10 advertenties kunnen plaatsen voor sponsoren of opdrachtgevers’ zegt hij. ‘Uiteraard allemaal met vermelding #ad en sinds een aantal maanden ook *productplaatsing’. Er zijn bijna 100 berichten geplaatst of gedeeld.

Het lijkt wat overdone, maar het snel groeiende agency wil op geen enkele manier een aanvaring met de Reclame Code Commissie of enig social media platform.

‘Sinds een aantal maanden zijn de regels omtrent adverteren op social media aangescherpt. Op bijvoorbeeld Youtube of Instagram kan productplaatsing of een betaald partnerschap aangemerkt worden op het platform. Dat kan op LinkedIn helaas (nog) niet. Daarom zetten we naast #ad ook *productplaatsing bij gesponsorde content. Het lijkt mij dan voor mensen boven de 18 (de leeftijdgrens om op het zakelijke platform te onboarden) evident dat het om een betaald partnerschap gaat’.

 

 

Lebbink voelt totaal geen gêne om openlijk op LinkedIn te adverteren met influencers uit hun ‘stal’. 

Inmiddels lacht hij hard.

“Ik zou niet weten waarom eigenlijk. We zijn een online marketing bedrijfje dus dit is ons werk. LinkedIn adverteert zelf ook op haar platform, waarom zouden wij dat dan niet mogen doen? Is echt niks vreemds aan, zolang we ons maar aan de regels houden geldend op het platform of wetten die in een land gelden. En dat doen wij. Altijd. Daarom kan ik zo lachen’ vertelt hij.

“Maar nog belangrijker, wij doen alleen campagnes die de influencer uitkiest en bij hem of haar past. Want dan loopt de content goed en is de opdrachtgever tevreden. Mensen prikken zo door nep en geforceerde content heen, vooral op LinkedIn. Zijn allemaal slimmerikken, joh.’

Tiktok heeft inmiddels miljarden leden, en hierdoor is er een extra social media machine toegevoegd aan de reeds geldende heersers Instagram (Facebook), Youtube (Google) en LinkedIn (Microsoft). De coronacrisis stuwt marketing budgetten de online kant op.

“Gelukkig hebben we naast views ook een aantal nieuwe opdrachten en tientallen leads voor opdrachtegevers gegenereerd. Want views en likes zijn leuk, maar uiteindelijk moet er ook brood op de plak komen. Daar ontkomen we niet aan.’

geschreven door: Knibbel

 

 

Addendum: Loyal Influencers heeft niet meegewerkt aan campagnes buiten LinkedIn voor Tim. Loyal Influencers heeft niet of uit naam voor broer Tom gewerkt. Loyal Influencers bedankt teamcoordinator Michael voor de updates en de content. Tevens bedanken ze Booster Media voor het beschikbaar stellen van content. En alle andere betrokken.

Nooit meer iets missen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2021 | Loyal Influencers | Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring
Disclaimer: Loyal Influencers is onafhankelijk en niet gelieerd aan enig social media kanaal 

Webdesign en onderhoud door: Get Big Marketing